PSV wil Royal Antwerp aftroeven in strijd om Driouech

'PSV heeft streepje voor op Belgische club in strijd om handtekening Driouech'

23 mei om 15:48
Laatste update: 23 mei om 16:34

PSV wil Couhaib Driouech deze zomer alsnog naar Eindhoven halen, zo meldt De Telegraaf. Royal Antwerp heeft ook verregaande interesse in de buitenspeler en deed zelfs al een poging om Driouech te contracteren. PSV lijkt op dit moment de favoriet voor de handtekening van de aanvaller.

In de winterse transferperiode was PSV al dicht bij een transfer van Driouech, maar op het laatste moment ging deze overgang niet door. Nu zijn de Eindhovenaren alsnog van plan om door te pakken voor de handtekening van de snelle buitenspeler, maar er is concurrentie vanuit België.

Volgens bronnen heeft PSV 'een streepje voor' op Royal Antwerp in de strijd om de komst van Driouech. De Belgische club werd in de afgelopen weken concreet voor de vleugelaanvaller en ze deden al een poging om hem te contracteren, maar zonder succes. 'PSV heeft de interesse nieuw leven ingeblazen', schrijft De Telegraaf

In januari was PSV bereid om een bedrag rond de vier miljoen euro te betalen voor de diensten van Driouech, maar de verwachting is dat Excelsior nu een lagere transfersom zal ontvangen. 'Driouech zelf had wel oren naar een transfer, maar Excelsior trok de stekker uit de onderhandelingen, toen bleek dat de beoogde vervanger (Leo Sauer) niet naar Kralingen zou komen', zo valt te lezen. Het sportieve belang van Excelsior om lijfsbehoud veilig te stellen woog destijds zwaarder dan het ontvangen van een flinke transfersom.

Volgens De Telegraaf is Royal Antwerp zich nadrukkelijk op de Nederlandse markt aan het oriënteren op mogelijke versterkingen. Het medium schrijft dat de Belgische club een stap terug moet doen op de transfermarkt door de 'ongekende tekorten' in de afgelopen seizoenen. Naast Driouech zou Tjaronn Chery nadrukkelijk in de belangstelling staan van Royal Antwerp. 

VoetbalPrimeur sprak Driouech woensdag na de door Excelsior met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag en vroeg hem naar de interesse van FC Twente. "Ik weet niet wat ik daarop moet zeggen", lacht de linksbuiten van Excelsior, die zich voor nu richt op handhaving met de Kralingers. "Het is mijn job om Excelsior in de Eredivisie te houden, samen met de boys. Veel jongens gaan waarschijnlijk weg, dus het is mooi als je dat kunt bereiken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: