Persconferentie Ten Hag voorafgaand aan FA Cup-finale

Ten Hag denkt niet aan ontslag: 'Zaterdag van City winnen en dan door met project'

23 mei om 18:23

Erik ten Hag vindt niet dat het winnen van de FA Cup het seizoen van Manchester United redt. De Nederlander blikte donderdagmiddag vooruit op de Engelse bekerfinale van aankomend weekend tegen stadgenoot Manchester City.

"De FA Cup zou het seizoen niet redden, maar de finale is een groot evenement. En we staan er wel, zelfs in een seizoen dat het niet mee zit. We hebben een kans en het is nooit gemakkelijk geweest, maar we moeten ervoor gaan en we zullen ervoor gaan. We moeten geloven zoals we vorig seizoen deden, zoals we vaker hebben gedaan tegen goede tegenstanders. We speelden toen ons beste voetbal en dat verwacht ik zaterdag weer", is Ten Hag hoopvol richting de finale tegen topfavoriet Manchester City.

Hoewel de volle focus bij Manchester United op de FA Cup-finale ligt, verwacht Ten Hag nog altijd dat hij ook volgend seizoen actief is op Old Trafford. Zo geeft hij aan al nagedacht te hebben over mogelijke transfers en wil hij niet nadenken over een eventueel ontslag. "Ik focus me op het werk dat ik moet doen. Dat is eerst de wedstrijd van zaterdag winnen en dan door met het project", aldus Ten Hag.

"Ik kwam hier om trofeeën te winnen", gaat de manager verder. "Zaterdag kan dat. We hebben deze kans als team verdiend en nu moeten we ervoor gaan, net als vorig jaar. Natuurlijk, bekijk je na elk seizoen waar we staan en naar dingen die we moeten veranderen. We hebben er de laatste tijd intern veel over gesproken."

Ten Hag kan zaterdag niet beschikken over Harry Maguire. "Zijn blessure geneest niet zoals verwacht." Mason Mount, Victor Lindelöf en Anthony Martial zijn wel weer van de partij.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: