'Kroes had liefst gewacht op Ajax'

'Kroes had liefst gewacht op Ten Hag, maar Ajax kiest vol overgave voor Farioli'

22 mei om 19:36

Ajax en technisch directeur Alex Kroes hadden het liefst gewacht op Erik ten Hag, maar vonden dat een te groot risico. Dat meldt De Telegraaf. Ook bij de komst van Francesco Farioli als nieuwe trainer zijn de Amsterdammers duidelijk niet over één nacht ijs gegaan.

Volgens de krant kende directeur voetbal Marijn Beuker reeds als een van de veelbelovende moderne trainers. Hij was de laatste jaren onder de indruk geraakt van de werkwijze van de 35-jarige Italiaan en vroeg Kroes zich ook in de ’uiterst interessante optie’ te verdiepen. 

'Na het bekijken van tientallen trainingen van Farioli, het bestuderen van de opbouw, het aanvallen en het druk zetten tijdens wedstrijden én meerdere gesprekken met de Italiaan durfde de nieuwe technisch directeur de in zijn ogen gecontroleerde gok aan', aldus De Telegraaf, dat weet dat Farioli opviel door zijn tactische inzicht en het ontwikkelen van jonge spelers.

Desondanks had Kroes dus wel het liefst op Ten Hag gewacht. Over de toekomst van de Nederlandse manager bij Manchester United komt vermoedelijk echter pas na de FA Cup-finale op 25 duidelijkheid. Ajax wilde niet het risico lopen naast zijn ex-coach én de gewilde Farioli te grijpen. De Amsterdammers zetten daarom vol in op de voormalig assistent van Roberto de Zerbi.

Voor Farioli ligt een contract voor drie seizoenen klaar in de Johan Cruijff Arena, nu alle partijen het eens zijn geworden. Mogelijk wordt hij donderdag al gepresenteerd. Hij neemt zijn landgenoot Daniele Cavalletto en de Spanjaard Felipe Sánchez Mateos mee als assistenten, de Turk Osman Kul als data-analist en een performance coach. Vanuit Ajax sluiten in ieder geval Dave Vos en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar aan.