'Chelsea wil Ronald Araújo als vervanger van Thiago Silva'

'Chelsea komt in zoektocht naar Silva-vervanger uit bij steunpilaar van Barcelona'

23 mei om 13:36
Laatste update: 24 mei om 09:37

Ronald Araújo staat in de belangstelling van Chelsea. Dat meldt Mundo Deportivo. De Londenaren zijn op zoek naar een vervanger voor de vertrekkende Thiago Silva en heeft concurrentie van onder andere Bayern München, terwijl FC Barcelona niet staat te springen om de Uruguayaanse verdediger te verkopen.

De toekomst van Araújo bij Barça is allesbehalve zeker. In Catalonië is hij een vaste basisklant en heeft hij nog een contract tot medio 2026. De financiële situatie van de club is echter nog altijd niet helemaal stabiel, waardoor een contractverlenging nog niet van de grond is gekomen. Dat is ook in Londen niet onopgemerkt gebleven.

Chelsea kondigde eerder deze week het verrassende vertrek van manager Mauricio Pochettino aan. Volgens MD deed Chelsea al een bod op Araújo en zijn ze in Londen vastberaden om de Uruguayaan binnen te halen, ongeacht de nieuwe manager. De komst van een centrale verdediger is immers noodzakelijk, gezien het vertrek van Thiago Silva. Chelsea ziet in Araújo een nieuwe leider. Wel is er concurrentie van onder andere Bayern München.

Araújo speelde inmiddels al 150 wedstrijden voor FC Barcelona. Daarin scoorde de Uruguayaan acht keer en gaf hij vijf assists. Eerder kwam de stopper uit voor CA Boston River en CA Rentistas.