Araújo reageert op kritiek van Gündogan

Onrust in Barcelona: Gündogan en Araújo sneren in interviews

18 april om 15:36

Ilkay Gündogan was kritisch op Ronald Araújo na zijn rode kaart in het duel met Paris Saint-Germain (1-4). Laatstgenoemde kreeg de harde woorden van zijn teamgenoot donderdag voorgelegd, en leek te reageren met een kritische noot.

Araújo liep in het Champions League-duel met PSG tegen een rode kaart aan en dat benadeelde FC Barcelona. Waar Xavi Hernández en de Spaanse media na de uitschakeling van Barça met beschuldigende vinger naar de arbitrage wezen, vond Gündogan dat zijn elftal de uitschakeling helemaal aan zichzelf te wijten heeft.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Valencia

  • logo

    Barcelona

"Dit is de Champions League. Ongeacht de tegenstander is het onmogelijk om terug te komen als een van je spelers van het veld wordt gestuurd", was de Duitser kritisch na afloop van het duel. "We hadden het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden tot aan de rode kaart. Of dat terecht was? Het is een overtreding, dus een rode kaart."

"Op dit soort cruciale momenten moet je zeker weten dat je de bal kan veroveren, anders kan je hem beter laten lopen", ging Gündogan verder. "Misschien redt de keeper ons wel in die situatie. En anders krijg je een goal tegen, maar een rode kaart zo vroeg in de wedstrijd is dodelijk", besloot hij.

Araújo was donderdag aanwezig bij een boekpresentatie en kreeg de woorden van Gündogan voorgelegd. "Wat ik daarvan vond? Dat houd ik voor mezelf. Ik heb normen en waarden en die dienen gerespecteerd te worden", reageerde Araújo.

Het is niet de eerste keer dat Gündogan kritisch is op zijn collega's. Na de verloren Clásico eerder dit seizoen zei de middenvelder 'emotie te missen' bij zijn teamgenoten. Zondag krijgt Barça de kans zich te herpakken tegen Real Madrid. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Estadio Santiago Bernabéu.