Schöne nadert einde van voetbalcarrière

Schöne staat voor voetbalpensioen: 'Nog één keer alles meemaken...'

23 mei om 15:00

Lasse Schöne nadert het einde van zijn voetbalcarrière. Volgend seizoen wil de middenvelder alles nog één keer meemaken en daarna hangt de Deen zijn voetbalschoenen aan de wilgen, zo vertelt hij aan Voetbal International

In februari 2021 tekende Schöne een contract bij SC Heerenveen. Hij stond open voor een langer verblijf in Friesland, maar toen kwam NEC op zijn pad. "Ik gaf bij Marcel (Boekhoorn, red) aan dat ik mezelf nog te goed voelde voor de Eerste Divisie. Dat vond hij ook, maar tijdens de play-offs zou het allemaal goed komen", vertelt Schöne. "Op een gegeven moment gaf ik mijn woord: als NEC de play-offs zou winnen, zou ik komen. Na de promotie kwam de transfer dan ook snel tot stand. Terug naar NEC, naar de club waar ik een fijn gevoel bij had."

Bij NEC maakt Schöne op dit moment een 'prachtige' periode door, mede door het bouwen van de clubleiding aan een stabiele Eredivisieploeg. "Het voelt goed om daar deel van uit te maken", aldus de Deen. "Het is mooi om die ontwikkeling van de club mee te maken, ook komend seizoen. Ik kijk er enorm naar uit om alles wat ik zo leuk vind aan het voetbal nog één keer mee te maken. Dat zie ik als een soort last dance, een laatste rondgang. Nog één keer alles meemaken en beleven."

Schöne weet nog niet precies wat hij gaat doen na zijn voetbalcarrière. "Ik moet oppassen om te stellig te zijn, maar ik zie mezelf geen trainer worden", antwoordt de middenvelder desgevraagd. "Het is sowieso goed en gezond voor me om even helemaal afstand te nemen van het voetbal. Je bent als voetballer je hele leven in een bepaald wereldje actief. Mijn gevoel zegt dus dat afstand nemen goed zou zijn, maar ik sluit op voorhand niets uit."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: