Schöne gaat in op memorabel Ajax-seizoen

Schöne blikt terug: 'Ik had gehoopt dat mijn krediet meer was geweest'

23 mei om 08:50

Lasse Schöne had gehoopt op meer krediet bij Ajax na het seizoen 2018/19, waarin de halve finale van de Champions League werd bereikt. De Deense middenvelder kreeg de kans om naar Italië te verkassen en hierdoor kwam hij voor een lastige beslissing te staan. 

"Het Italiaans voetbal volgde ik als kind altijd met extra aandacht. Na het fantastische jaar bij Ajax kwam Genoa voorbij", begint Schöne in een interview met Voetbal International. "Ik wilde eerst niet weg, maar kwam voor een lastige keuze. Ajax had wat nieuwe spelers gehaald en ik had gehoopt dat mijn krediet meer was geweest. Dat vond ik best jammer, maar we hebben er veel en goed over gesproken. Na zeven jaar vertrok ik bij Ajax. Ik was ook al op leeftijd, dus als ik nog eens zo’n stap wilde maken, dan kon het nu."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Ook wordt Schöne gevraagd naar het memorabele seizoen 2018/19, waarin Ajax onder meer stuntte op bezoek bij Real Madrid. "We kwamen uit een teleurstellend seizoen vol chagrijn maar stegen daarna tot grote hoogte", blikt de Deen terug. Hij spreekt van 'een geweldig seizoen' en 'het mooiste voetbaljaar' van zijn carrière. "Met Real-uit als historische wedstrijd. Het moment van die vrije trap. De bal verdween van mijn voet en ik voelde dat ik hem lekker raakte. Niet veel later zie ik de bal zo achter Thibaut Courtois in het zijnet vallen. Een onbeschrijfelijk gevoel."

"We straalden dat seizoen zo veel plezier uit. Tegen wie we ook speelden, we hadden vertrouwen in onszelf en elkaar", gaat Schöne verder. "Met Erik ten Hag als trainer die het geweldig deed, met een selectie vol spelers die het beste in elkaar omhoog haalden. Alles klopte, tot het laatste half uur in de return tegen Tottenham Hotspur. We hadden zo veel meer verdiend, die finale lag voor het grijpen en was zo terecht geweest. Maar ja…"

Ten slotte kiest Schöne het dieptepunt van zijn carrière als profvoetballer. "Ik denk nog geregeld terug aan Abdelhak Nouri", aldus de middenvelder. "Van dichtbij maakte ik het drama mee, tijdens ons trainingskamp in Oostenrijk. Verschrikkelijk. Een geweldig lieve jongen, en fantastisch talent."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: