Schöne nog één jaar door bij NEC

Lasse Schöne plakt er nog één jaar aan vast en verlengt bij NEC

17 mei om 16:02

Lasse Schöne speelt ook volgend seizoen voor NEC. De 37-jarige aanvoerder heeft na meerdere gesprekken met trainer Rogier Meijer en de directie besloten om er nog één jaar aan vast te plakken in Nijmegen, zo maakt de Gelderse club bekend.

Daarmee gaat Schöne net als in zijn eerste periode bij NEC de periode van vier jaar volbrengen. De Deen kwam van 2008 tot en met de zomer van 2012 al uit voor de club en maakte daarna de overstap naar Ajax. Via Genoa en sc Heerenveen kwam hij in 2021 weer in De Goffert terecht. Met 441 Eredivisie-optredens is hij al de buitenlander met de meeste wedstrijden in de Nederlandse competitie ooit.

"De ervaring en routine van Lasse blijven een meerwaarde voor NEC", reageert technisch directeur Carlos Aalbers. "We hebben veel respect voor zijn staat van dienst als echte man van de club. Het hoofddoel voor een speler is altijd wedstrijden spelen, maar Lasse is realistisch genoeg dat dat met de grote concurrentie op het middenveld komend seizoen niet altijd het geval zal zijn. We zijn blij dat Lasse nog één seizoen voor het Nederlands voetbal behouden blijft."

Schöne gaat zelf ook in op zijn beslissing om zijn voetbalpensioen nog even uit te stellen. "Ik heb er elke dag nog zoveel plezier in. De successen van afgelopen seizoen geven mij nog steeds veel voldoening. Ik kijk er enorm naar uit om alles wat ik zo leuk vind aan het voetbal nog één keer mee te maken komend seizoen."

De controleur speelde dit seizoen 22 competitieduels voor NEC, waarvan dertien als basisspeler. Hij scoorde één keer en gaf drie assists.