Schone en Breij reageren op halve finale KNVB Beker

Schone glundert door derde bekerfinale in carrière: 'Maar was eerst heel boos ja'

27 februari om 22:55

NEC-captain Lasse Schone was een heel gelukkig man na het halen van de bekerfinale met Cambuur. De 37-jarige middenvelder onthult dat hij eerst boos was omdat hij niet in de basis begon, maar die boosheid verdween na het laatste fluitsignaal. Michael Breij, de aanvoerder van Cambuur, dankte achteraf vooral de fans van zijn ploeg.

"Ja prachtig, heel mooi", luidt de eerste reactie van Schone op het halen van de finale bij ESPN. "Na 24 jaar weer die bekerfinale in. Echt fantastisch. We wisten wel dat zij die lange bal gingen spelen, met die lange gasten voorin. Dat lossen wij dan niet goed op en zij maken een goede goal. Gelukkig komen we daarna vrij snel weer terug." Bij NEC heerste er geen paniek ondanks de vroege achterstand. "Het was vrij rustig in de kleedkamer tijdens de rust. De trainer was niet eens boos, hij wist ook wel dat het zou komen."

Schone zelf onthult dat hij wel een tikkeltje geïrriteerd was voor de wedstrijd. Trainer Rogier Meijer passeerde hem voor het belangrijke duel en daar was de routinier het niet mee eens. "Ik was wel vrij boos dat ik niet startte, maar nu niet meer. Zelfs op mijn leeftijd kun je daar nog van genieten, van zo'n derde bekerfinale ook."

Teleurstelling
Bij Cambuur-captain Breij overheerst vooral teleurstelling en dankbaarheid. "Het zat er net niet in. We hebben alles gegeven. 1-0 voor. We wilden ook wel wat hoger druk zettten, maar NEC is ook een hele goede ploeg. Het is alleen zo jammer dat we die corner tegen krijgen. We misten echt die stootkracht. Uiteindelijk ben ik wel supertrots op de ploeg. Ook de fans verdienen een dikke pluim, want de support vanaf de warming-up tot het eind was fantastisch."