Schöne overweegt te stoppen

'NEC praat met Schöne over toekomst, middenvelder overweegt te stoppen'

21 maart om 13:40
Laatste update: 21 maart om 13:40

Bij NEC regent het donderdag contractnieuws. Nadat bekend is geworden dat Koki Ogawa, Brayann Pereira en Calvin Verdonk nieuwe overeenkomsten hebben gesloten, is er ook gesproken met Lasse Schöne. Het is nog niet duidelijk of club en speler langer met elkaar doorgaan, aldus De Gelderlander

Schöne is inmiddels 37 jaar en wordt door trainer Rogier Meijer niet altijd meer in de basiself gezet. De middenvelder heeft een behoorlijke staat van dienst bij de club uit Nijmegen, waarvoor hij ook tussen 2008 en 2012 al speelde. De club en 51-voudig international van Denemarken hebben al met elkaar gesproken, maar gaan later dit seizoen nogmaals met elkaar om tafel. 

De Gelderlander weet dat de oud-speler van Ajax, inmiddels de buitenlander met de meeste Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam, ook overweegt om te stoppen. Mocht hij overgaan tot die beslissing, dan kan Schöne op 21 april een behoorlijke kers op zijn rijke voetballoopbaan zetten. Op die dag speelt hij met NEC de bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord.