NEC maakt hattrick en houdt na Ogawa ook Verdonk en Fransman langer in De Goffert

NEC maakt hattrick en houdt na Ogawa ook Verdonk en Fransman langer in De Goffert

21 maart - 12:26 Laatste update: 12:34
21

Niet lang nadat NEC bekendmaakte Koki Ogawa definitief te hebben vastgelegd, maakt het nu wereldkundig dat ook Calvin Verdonk en Brayann Pereira langer bij de club actief zullen blijven. Het contract van de Nederlandse linksback wordt verlengd, terwijl de optie in de huurverbintenis van Pereire is gelicht. 

De twintigjarige Pereira komt zodoende definitief over van AJ Auxerre. Bij NEC staat hij nu tot medio 2027 onder contract. De rechtervleugelverdediger kwam begin augustus 2023 naar De Goffert. In de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden maakte hij telkens minuten, maar na een schouderblessure werd zijn speeltijd sporadisch. "Brayann heeft zich inmiddels bewezen, al was dat nog niet voor het brede publiek", vertelt Carlos Aalbers, de technisch directeur van de bekerfinalist. 

Met de verlenging van Verdonk slaat NEC op het eerste oog een nog grotere slag. De linksback speelt sinds de zomer van 2022 in De Goffert, nadat hij eerder ook al uitkwam voor de club. Dit seizoen is hij niet weg te denken uit de basiself van Rogier Meijer. Verdonk is met twee doelpunten en twee assists al betrokken geweest bij vier doelpunten. 

De oud-speler van Feyenoord heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025. "Ik voel me goed hier. Ik denk ook dat ik meer NEC'er ben dan voor een andere club. Ja, ook meer dan Feyenoord. Ik heb daar natuurlijk de jeugdopleiding doorlopen en een seizoen in het eerste gespeeld, maar ik zit nu al een paar jaar bij NEC. Het gevoel dat ik hier heb, heb ik nooit bij een andere club gehad", zei hij onlangs nog tegen Voetbal International