PSG prolongeert Franse titel en zet eerste stap voor verwezenlijking treble-droom

PSG prolongeert Franse titel en zet eerste stap voor verwezenlijking treble-droom

28 april - 21:00 Laatste update: 21:02
4

Paris Saint-Germain heeft zijn twaalfde landskampioenschap in de wacht gesleept. Door de nederlaag van AS Monaco bij Olympique Lyon (3-2) zijn de Parijzenaren niet meer te achterhalen in de Ligue 1.

Ook dit seizoen is PSG dominant in de Franse competitie. De Parijzenaren lieten vaak genoeg punten liggen, maar de concurrentie bleek simpelweg niet bij machte om daarvan te profiteren. Daardoor legt Paris onder leiding van Luis Enrique nu beslag op zijn twaalfde landstitel. Tien van die kampioenschappen werden in de afgelopen twaalf seizoenen behaald.

Er zit echter nog meer in het vat voor PSG: de Franse grootmacht is namelijk de enige ploeg die de treble dit seizoen nog kan winnen. Zo staat Paris in de finale van de Coupe de France, waarin Olympique Lyon de tegenstander is, en maakt de formatie van Enrique ook zijn opwachting in de halve finale van de Champions League. Daarin neemt PSG het op tegen Borussia Dortmund.

PSG verzuimde zaterdag het kampioenschap al te pakken door met 3-3 gelijk te spelen tegen Le Havre. Door het puntverlies van AS Monaco tegen Olympique Lyon gebeurde het zondag alsnog. Er zijn nog drie duels te spelen in de Ligue 1. De Monegasken hebben 58 punten en PSG heeft er zeventig.