Cziommer onthult: 'Ik heb geprobeerd om hem binnen te krijgen bij Ajax'

Cziommer onthult: 'Ik heb geprobeerd om hem binnen te krijgen bij Ajax'

28 april - 15:20
17

Simon Cziommer heeft geprobeerd om Oliver Glasner trainer van Ajax te maken. De oud-voetballer en zaakwaarnemer heeft Ajax getipt over de huidige Crystal Palace-manager, maar dat leverde uiteindelijk niets op.

In de studio van Viaplay komt het Crystal Palace van Glasner ter sprake, waar het goed draait sinds de komst van de Oostenrijkse manager. Vervolgens onthult Cziommer dat hij Glasner naar Ajax heeft proberen te brengen. "Jammer dat hij nooit trainer van Ajax is geworden. Ik heb nog wel geprobeerd om hem daar binnen te krijgen", zegt de oud-speler van onder meer FC Twente, AZ, FC Utrecht en Vitesse.

"Ze hebben de spelers wel gehaald om dat systeem, 5-3-2, te kunnen spelen, met Sosa en Gaaei", concludeert Cziommer vervolgens. Daarmee lijkt hij te bevestigen dat hij Glasner afgelopen zomer naar Ajax wilde brengen. Toen was de oefenmeester clubloos, na twee jaar door te hebben gebracht bij Eintracht Frankfurt.

Als Cziommer daarna gevraagd wordt wie bij Ajax hij specifiek heeft getipt over Glasner, houdt de Duitser zijn kaarten tegen de borst. "Dat is niet belangrijk, want die is er niet meer." Onder Glasner heeft Crystal Palace zich veiliggespeeld in de Premier League, terwijl de coach in Frankfurt beslag legde op de Europa League-bokaal.