Vink en Kwakman lyrisch over Bergwijn na hattrick

Vink en Kwakman lyrisch over eerste helft bij Ajax: 'Echt fantastisch om te zien'

12 mei om 15:42

Marciano Vink en Kees Kwakman hebben enorm genoten van Steven Bergwijn in de eerste helft bij Ajax - Almere City. De aanvoerder maakte een hattrick na 37 minuten spelen en krijgt daarom prachtige complimenten van de analisten.

"Fantastisch, alle drie mooie goals", vertelt Vink bij ESPN over de rappe hattrick van Bergwijn. De analist veerde vooral op uit zijn stoel van één specifieke goal van de captain. "Die tweede is zo mooi getrapt. Vaak raak je die aan de buitenkant van je wreef en dan gaat hij over. Deze raakt hij echt vol." Bergwijn maakte zijn tiende, elfde en twaalfde goal van het seizoen in de wedstrijd tegen Almere.

Ook Kwakman was enorm onder de indruk van Bergwijn in het eerste bedrijf bij Ajax. De analist benoemt vooral dat Bergwijn veel vaker van dit soort acties moet maken. "Dit zie je hem veel te weinig doen. Maak die actie eens of schiet eens op doel. Als je zo snel en sterk bent. De fysieke kwaliteiten die hij heeft en dan ook nog zo technisch zijn, dan moet je dat toch veel vaker doen. Echt fantastisch was het."