Rijsdijk en Poldervaart lovend over Slot

Collega's loven Slot: 'Hoe gek dat ook klinkt: Feyenoord speelt met Ajax-DNA'

12 mei om 15:27

Adrie Poldervaart en Jeroen Rijsdijk zijn onder de indruk van de ontwikkeling die Arne Slot heeft doorgemaakt. Het duo zat met de trainer van Feyenoord op trainerscursus. Poldervaart en Rijsdijk loven de toekomstige coach van Liverpool.

Rijsdijk kwam Slot ooit tegen in een supermarkt op Ibiza. "Dan gaat het natuurlijk direct over voetbal. Wat ik mooi vind, is dat hij niet een arrogant jasje aantrekt omdat hij trainer van Feyenoord is. Hij is een sociaal dier." De trainer van Sparta heeft veel respect voor wat Slot heeft neergezet bij Feyenoord. "Hij is samen met Koen Stam naar Feyenoord gekomen. Koen zat ook bij ons op de trainerscursus en hij is head of methodology geworden. Eigenlijk kun je zeggen dat zij het spel van Feyenoord hebben veranderd. Feyenoord had voorheen ook wel successen, maar als ik aan het UEFA Cup-seizoen of aan bepaalde kampioenschappen denk, was dat vooral mouwen opstropen. Dat is er nu ook nog wel, maar er zit qua voetbal veel meer DNA van Ajax en AZ in. Hoe gek dat ook klinkt."

Poldervaart herinnert zich nog goed dat hij Slot vroeg naar zijn toekomstplannen. "Hij was toen assistent-trainer van AZ. Ik vroeg hem eens of hij trainer wil worden van een club als PEC Zwolle. Dat wilde hij wel, toen. Hij heeft een uiteindelijk een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt", aldus de trainer. "Bij AZ, Feyenoord en op persoonlijk vlak. Hij heeft iedereen meegekregen in z'n ideeën. Op een aanvallende manier, zoals hij dat wil. Alle trainers willen prijzen pakken, maar hij heeft er ook nog een bepaalde manier van spelen aan gekoppeld. Dat is knap."

Rijsdijk weet nog goed hoe Slot zich manifesteerde tijdens de lessen op de trainerscursus. "Of we nou met magneetjes voor het bord stonden of sparden over de ideale staf, hij was altijd tot in de puntjes voorbereid", aldus de trainer van Sparta tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij wist echt wat hij wilde en had vaak nét even wat andere ideeën. Maar toch: je bent daar allemaal een coach in de dop. Je ziet wel de dat iemand gedreven of ambitieus is, maar de echte kwaliteiten zijn pas in te schatten als je met iemand op een veld staat. En dat deden we niet."