Slot: 'Van den Belt ontwikkelt zich, maar jullie zien dat niet'

Slot: 'Hij mag laten zien dat hij in de buurt komt van die A-internationals'

12 mei om 14:58

Arne Slot hoopt dat Thomas van den Belt in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen NEC kan laten zien dat hij progressie heeft geboekt. De 22-jarige middenvelder vertolkte dit seizoen een bijrol, mede door de forse concurrentie op zijn positie.

Feyenoord treedt, deels noodgedwongen, met wat wijzigingen aan in Nijmegen. "Voor verschillende jongens is het een kans om zich te laten zien. Kijk naar Marcos López, die wil ook een Copa América spelen. Die jongens zijn het hele jaar onderdeel geweest van het succes. Zij krijgen nu de kans om zich te laten zien", vertelt Slot voor de camera van ESPN.

Van den Belt staat pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap van een Eredivisie-duel. In tegenstelling tot Thomas Beelen, die ook overkwam van PEC Zwolle, heeft hij zijn vistekaartje nog niet kunnen afgeven bij de Rotterdammers. "Beelen heeft het voordeel gehad dat Trauner geblesseerd raakte, Thomas heeft de pech dat hij twee knallers van spelers voor zich heeft: Wieffer en Timber. Wanneer zij niet fit waren, had hij ook nog concurrentie van Zerrouki."

Slot is desondanks te spreken over Van den Belt. "Thomas ontwikkelt zich goed, maar dat zien jullie niet terug in de speelminuten. Op de trainingen vinden wij dat hij het laat zien. Vandaag mag hij tijdens de wedstrijd laten zien dat hij in de buurt van het niveau komt van die eerder genoemde A-internationals."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: