Bizar scenario lonkt voor FC Twente en AZ

Bizar scenario lonkt voor FC Twente en AZ in laatste speelronde Eredivisie

12 mei om 17:45
Laatste update: 12 mei om 18:02

In de laatste speelronde van de Eredivisie kan zich een bizar scenario voltrekken. De hoofdrolspelers: FC Twente en AZ, die strijden om het derde Champions League-ticket.

Twente heeft met nog één speeldag te gaan 66 punten verzameld, met een doelsaldo 67 goals voor en 35 tegen. AZ sprokkelde 64 punten en maakte eveneens 67 goals, terwijl het er één meer incasseerde. Volgende week gaan de Enschedeërs op bezoek bij PEC Zwolle, de Alkmaarders ontvangen FC Utrecht.

Als AZ en Twente net zo vaak scoren, maar AZ wint en FC Twente speelt gelijk, dan hebben beide ploegen een gelijk aantal punten, een gelijk doelsaldo en hetzelfde doelsaldo. Ook het onderling resultaat (3-3) is gelijk. De competitieregels schrijven voor dat er een beslissingswedstrijd moet worden gespeeld om het bizarre scenario tot een einde te brengen.

De vondst van AZ-supporter Brian Wijker werd bij De Eretribune de ehter ingeslingerd door ESPN-analist Kees Kwakman. "Wat de beslissing moet brengen? Een sprintduel tussen Sadiq en Pröpper op neutraal terrein", citeerde Kwakman een fan, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg.