Brobbey Speler van het Jaar bij Ajax

Ajax-fans kiezen Speler van het Jaar, technische staf zet Hato in zonnetje

12 mei om 16:56
Laatste update: 12 mei om 19:35

Brian Brobbey en Jorrel Hato zijn zondag in de prijzen gevallen bij Ajax. De spits werd na het Eredivisie-duel met Almere City FC (3-0) uitgeroepen tot Speler van het Jaar, de jonge verdediger is verkozen tot Talent van het Jaar.

Ajax stelde zondag de vijfde plaats in de Eredivisie veilig dankzij een hattrick van Steven Bergwijn. De Amsterdammers hadden na een rampseizoen zodoende weer eens reden tot lachen. Na afloop werden ook Brobbey en Hato in het zonnetje gezet.

De 22-jarige afmaker ontving de Rinus Michels-trofee als beste speler van het seizoen. Hij ontving gedurende het jaar de meeste stemmen van de fans in de Man van de Wedstrijd-verkiezingen. Daardoor hield hij Hato en Steven Berghuis achter zich in het klassement. Die laatste was vorig jaar nog de beste Ajacied volgens de supporters.

Voor Hato was er een andere persoonlijke prijs. De achttienjarige verdediger is door de technische staf verkozen tot Talent van het Jaar. Hij volgt daarmee Kenneth Taylor op als winnaar van de Marco van Basten-trofee.