Napoli en Roma na bizar slot onbeslist, 'Nederlands' Atalanta wint eenvoudig

28 april - 19:58 Laatste update: 20:11
1

De Italiaanse topper tussen Napoli en AS Roma is zondagavond in 2-2 geëindigd na een bizar slot. Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo rekende simpel af met laagvlieger Empoli.

Napoli-AS Roma
Via Victor Osimhen en Zambo Anguissa kregen de Napolitanen in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bij de spits stak Mile Svilar een stokje voor de treffer. Anguissa hielp een grote mogelijkheid om zeep door hoog over de schieten.

In de tweede helft kwam het duel pas écht los. Na een overtreding van Juan Jesus werd de bal op de stip gelegd in de 59e minuut. Paulo Dybala benutte dit buitenkansje en zette Roma zo op 0-1. Nog geen vijf minuten later was het Mathias Olivera die zijn ploeg met een gelukje op gelijke hoogte bracht. Lang leek het 1-1 te blijven, maar in de slotfase barstte het nog los. In de 84e minuut zette Osimhen zijn ploeg vanaf de stip op voorsprong na een overtreding van Renato Sanches. Nog geen vijf minuten later bracht Tammy Abraham Roma weer op gelijke hoogte.

Door het gelijkspel staat AS Roma vijfde met 59 punten. Napoli staat drie plekken lager met vijftig punten in de Serie A.

Atalanta Bergamo-Empoli
Met Marten de Roon in de basis,  Teun Koopmeiners en Hans Hateboer  als invallers en Mitchel Bakker als bankzitter heeft Atalanta in eigen huis eenvoudig afgerekend met Empoli. De Italiaanse subtopper kwam in de 42e minuut via een penalty van Mario Pasalic op voorsprong. Daarmee bepaalde de aanvaller de ruststand op 1-0.

Na rust verdubbelde Ademola Lookman de score. De aanvaller deed dit met een heerlijke solo en een goed schuit van buiten de zestien. Al vroeg werd de eindstand hiermee op 2-0 bepaald. Door de zege staat Atalanta zesde met 57 punten. Bovendien heeft de club van De Roon en co. nog een wedstrijd tegoed.