Justin Kluivert scoort en is vader Patrick voorbij qua Premier League-goals

Bijzondere mijlpaal voor Kluivert na wéér een treffer: 'Mijn vader verslagen'

28 april om 21:21

Justin Kluivert is na zijn goal tegen Brighton & Hove Albion vader Patrick Kluivert voorbij als het gaat om aantal goals in de Premier League. Het was voor de aanvaller annex middenvelder alweer zijn zevende treffer in de Engelse competitie. Dat betekent veel voor Kluivert.

In de 87e minuut zorgde Kluivert er zaterdag voor dat Bournemouth op een 3-0 voorsprong kwam tegen Brighton & Hove Albion. Eerder hadden oud-Feyenoorder Marcos Senesi en voormalig NAC- en FC Twente spits Enes Ünal ook al gescoord. Door het doelpunt van Kluivert is de aanvaller nu vader Patrick voorbij. De voormalig spits scoorde zes keer in de Premier League voor Newcastle United.

"Het betekent veel voor me", aldus Kluivert voor de camera van de clubkanalen. "Ik heb het er veel over gehad met mijn vriendin gisteren en vandaag. Het is een bijzondere dag voor de club en mezelf. Ik heb mijn vader kunnen verslaan. Ik ben heel erg blij dat dat is gelukt."

Kluivert speelde dit seizoen in totaal 33 wedstrijden. Daarin scoorde de aanvaller negen keer en gaf hij twee assists. Cedric van der Gun opperde de naam van Kluivert als mogelijkheid voor het Nederlands elftal. De aanvaller annex middenvelder kwam voor het laatst uit voor Oranje in 2018.