Ajax-flop Mikautadze wéér trefzeker bij Metz, waar degradatiezorgen toenemen

28 april - 17:18
86

Georges Mikautadze was zondag voor de vierde wedstrijd op rij trefzeker voor FC Metz. De doelpuntenproductie van de Ajax-huurling in de Ligue 1 komt daarmee in de dubbele cijfers terecht. Mikautadze kon Metz echter niet behoeden voor een nederlaag.

Zondagmiddag speelde Metz in eigen huis tegen Lille OSC, dat strijdt om directe Champions League-kwalificatie. Na een kwart wedstrijd kreeg Metz een penalty, waarna Mikautadze achter de bal ging staan. Lille-keeper Lucas Chevalier dook naar de goede hoek, maar kon de goed ingeschoten strafschop van de Georgiër niet keren: 1-0.

Nog voor rust gaf Metz de voorsprong echter weg, waardoor het met een 1-2 achterstand aan de thee ging. Mikautadze en co. wisten dat in de tweede helft niet meer om te draaien. Doordat concurrent Le Havre zaterdag verrassend een punt pakte tegen Paris Saint-Germain, staat Metz nu op de zestiende plaats in de Ligue 1. Daardoor gaat de club van Mikautadze virtueel de play-offs om promotie/degradatie in.

Voor Mikautadze staat de teller nu op tien goals in zestien Ligue 1-optredens dit seizoen. In zijn halfjaar bij Ajax was de aanvaller geen enkele keer trefzeker. Metz heeft een optie tot koop ter waarde van ruim tien miljoen euro voor Mikautadze. Het lijkt erop dat deze gelicht gaat worden.