Kwakman breekt lans voor Valente

Kwakman breekt lans voor KKD-parel: 'Die moeten topclubs gelijk oppikken'

12 mei om 14:00

Kees Kwakman zou als PSV, Feyenoord of Ajax zijnde zich direct melden voor Luciano Valente van FC Groningen. De analist vindt dat topclubs meer in de Keuken Kampioen Divisie moeten kijken voor aanwinsten en noemt de middenvelder als perfect voorbeeld.

"Ik zou als topclub veel meer kijken om spelers voor lagere bedragen uit de Keuken Kampioen Divisie. Valente bijvoorbeeld van Groningen", begint Kwakman aan zijn relaas over de middenvelder bij ESPN. "Ik denk dat dat een speler is die je als topclub voor een klein bedrag moet oppikken. Er zit nog zo veel rek in die jongen en hij zit ook fysiek goed in elkaar."

Kwakman ziet in het fysieke gedeelte een belangrijk aspect en vergelijkt Valente daarmee met andere KKD-aanwinsten. “Ik denk dat dat ook het grootste probleem is bij Thomas van der Belt. Fysiek weet ik niet of hij kan doorgroeien naar dat niveau, maar Valente zit op dat gebied ook heel goed in elkaar. Dat is echt een hele interessante speler, waarvan ik denk: 'Waarom niet voor dat geld?'" Als Valente naar Twente of Utrecht gaat zou dat ook een mooie stap zijn, maar ik weet niet hoe veel hij gaat kosten."

Ook Thijmen Blokzijl van Groningen wordt genoemd voor een stap hogerop. Daar twijfelt tafelgenoot Marciano Vink dan wel weer over. "Bij Ajax verwachten ze andere dingen en Feyenoord is de enige club waar dat zou kunnen. Zo’n jongen moet minuten maken en die gaat niet van kampioen bij Groningen worden naar een jong-team. Ik denk dat het beter voor zo’n jongen is om een tussenstap te maken. Bij FC Utrecht of Sparta ofzoiets."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: