Geen afscheidsceremonie voor Mbappé

'Afscheidsceremonie voor Mbappé bij Paris Saint-Germain gaat niet door'

12 mei om 08:10
Laatste update: 12 mei om 15:44

Er komt toch geen afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain, zo meldt Le Parisien. Er wordt wel een feest georganiseerd indien de titel wordt gepakt tegen Toulouse, maar het is te kort dag om iets te regelen voor Mbappé.

Volgens de informatie van Le Parisien is er intern duidelijk gemaakt dat er te weinig tijd is om een speciaal moment te organiseren voor Mbappé naast het vieren van de titel. 'Ondanks de ijzige relatie tussen speler en zijn president (Nasser Al-Khelaïfi, red.) kunnen we niet uitsluiten dat er op een beter moment een kleine ceremonie wordt georganiseerd', klinkt het.

De prioriteit van de club ligt bij het regelen van een eventueel kampioensfeest in plaats van het afscheid nemen van Mbappé. Er moet een grote show georganiseerd worden met veel festiviteiten en vuurwerk en dit vereist veel voorbereidingstijd.

Wel zal de harde kern van Paris Saint-Germain voor een passend afscheid van Mbappé zorgen. De aanvaller speelt zondagavond zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes. Waarschijnlijk zal de fanatieke aanhang voor een tifo zorgen. Het initiatief van de ultra's zorgde voor verdeeldheid onder de fans, maar ze zijn tot de conclusie gekomen dat Mbappé niet mag vertrekken 'zonder enig teken van erkenning'.

Naar alle waarschijnlijkheid tekent Mbappé na dit seizoen een contract bij Real Madrid. Op 25 mei kan hij zijn ploeg nog een laatste dienst bewijzen, want dan speelt Paris Saint-Germain de bekerfinale tegen Olympique Lyon.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: