Van der Gun tipt Koeman: Als hij nu ook nog doelpunten gaat maken...

Van der Gun tipt Koeman: "Als hij nu ook nog doelpunten gaat maken..."

28 april - 17:41
23

Cedric van der Gun vindt dat Justin Kluivert meekan op het niveau van Oranje. De aanvaller van Bournemouth maakte tegen Brighton & Hove Albion zijn zevende Premier League-goal van het seizoen, waarmee hij zijn goede vorm van de laatste weken onderstreept.

In de studio van Viaplay geeft Simon Cziommer het startsein voor een discussie over Kluivert. "Blessure Memphis, Bergwijn niet echt in goede doen: is Kluivert een optie voor het Nederlands elftal?", vraagt de analist zichzelf hardop af. Van der Gun deelt vervolgens zijn mening. "Als hij nu ook nog doelpunten gaat maken... Hij is een speler die sowieso zijn doelpunten meepakt."

"Er wordt ook wel eens gesproken over dat Bournemouth geen heel bekende club is in Engeland", gaat de oud-spits van onder meer Ajax, Borussia Dortmund en FC Utrecht verder. "Maar daar spelen echt een paar hele goede voetballers. Ze hebben het echt goed voor elkaar. Dat wordt misschien wel onderschat."

Van der Gun lijkt een Oranje-oproep voor Kluivert geen gekke gedachte te vinden. "Als je het wekelijks laat zien, en hij maakt nu echt het verschil in wedstrijden... Hij heeft zo veel dreiging, is snel en heeft een goed gevoel voor diepgang. Ik vind dus zeker dat hij laat zien dat hij op dat niveau meekan. Ik kan me zelfs voorstellen dat er echt teams zijn die hem in de gaten houden."