Perez ziet opvolger voor Gimenez: 'Hij herkent die momenten goed'

Perez ziet opvolger voor Gimenez: 'Hij herkent die momenten goed'

12 mei - 21:19
15

Kenneth Perez ziet potentie in Ayase Ueda. Bij afwezigheid van Santiago Gimenez kreeg de tweede spits van Feyenoord recentelijk vaker zijn kans en in de laatste drie wedstrijden wist hij drie keer te scoren. Perez denkt dat de Japanner bij een vertrek van Gimenez de nieuwe eerste man kan zijn, Karim El Ahmadi heeft echter zijn bedenkingen.

"Ik vind Ueda wel leuk, hoor", vangt Perez aan bij Dit was het Weekend. "De trainer (Arne Slot, red.) zei de hele tijd: hij heeft nog niet echt overtuigd, hij heeft het nog niet echt laten zien. Ons tegenargument was dan: in hoeveel minuten heeft hij het nu echt kunnen laten zien? Ik begreep dat hij op de training veel goals maakte, en hij heeft nu in de laatste drie wedstrijden drie goals gemaakt."

Perez ziet in de Japanner een geschikte eerste spits wanneer Santiago Gimenez vertrekt. "Ja, dat zie ik eigenlijk wel. Ik kan me ook eigenlijk niet voorstellen dat ze een nieuwe eerste spits gaan halen als ze hier al negen of tien miljoen euro voor betaald hebben."

El Ahmadi heeft zijn twijfels. "Ik vind dat hij wel kwaliteit heeft bij het afwerken, maar het totaalplaatje, met meevoetballen en het drukzetten… dan vind ik dat hij echt nog wel stappen moet maken."

Perez zoomt in op de goal die Yankuba Minteh maakte. Ueda nam de bal hier in eerste instantie aan met een tegenstander in zijn rug en probeerde weg te draaien om zelf te kunnen schieten. De bal kwam echter bij Minteh terecht, die de 1-2 maakte. "Ik zie meer momenten waarin je ziet dat hij dit goed kan, waarin hij die momenten goed herkent."