Noord-Londen kleurt rood: Spurs komt te laat op gang, effectief Arsenal wint

28 april - 16:57 Laatste update: 17:02
45

Tottenham Hotspur maakte het nog even onverwachts spannend tegen Arsenal, maar Noord-Londen kleurt rood. The Gunners leken de North London Derby in de eerste helft al te beslissen, maar wisten een comeback van Spurs uiteindelijk af te wentelen.

Naast de rivaliteit tussen Tottenham en Arsenal, stond er sportief ook veel op het spel in de North London Derby: Spurs strijdt om directe kwalificatie voor de Champions League, terwijl Arsenal volop verwikkeld is in de titelrace. De bezoekers schoten uit de startblokken in het Tottenham Hotspur Stadium: in het eerste kwartier was het twee keer raak voor The Gunners, waarvan één doelpunt geldig was.

Al vroeg bracht Kai Havertz Arsenal op voorsprong, maar wegens buitenspel vond die treffer geen doorgang. Niet veel later was het alsnog raak, toen Pierre-Emile Højbjerg de bal uit een corner in eigen doel kopte. Nog geen tien minuten na dat moment dacht Micky van de Ven gelijk te maken: van dichtbij werkte de Nederlander de bal achter David Raya, maar ook deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het Tottenham-feestje ging daardoor niet door.

Razendsnel na de afgekeurde Van de Ven-goal was het weer raak, maar nu aan de andere kant: Bukayo Saka verdubbelde de marge namens Arsenal. Toen Havertz voor rust ook de 0-3 nog maakte, leek de wedstrijd al vroeg gespeeld te zijn. Dat bleek later echter niet het geval te zijn.

In de tweede helft kwam Spurs beter voor de dag. In de 64ste minuut maakte het de aansluitingstreffer, door een grote flater van Arsenal-keeper Raya: de Spanjaard leverde de bal zo in bij Cristian Romero, die het cadeautje uitpakte. Vlak voor tijd keerde de spanning volledig terug in de wedstrijd. Na een VAR-ingreep kreeg Tottenham een penalty, die Heung-Min Son feilloos benutte: 2-3.

Tottenham ging in de paar minuten die volgden op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet meer. Daardoor stapt Arsenal alsnog met de volle buit de bus in. De formatie van Mikel Arteta blijft aan kop staan in de Premier League, met vier punten meer dan Manchester City. The Citizens, die later op zondag nog in actie komen, hebben wel nog twee duels tegoed. Spurs blijft steken op de vijfde plek.