Perez ziet zwakte bij Feyenoorder: 'Steeds te laat, of hij wordt uitgespeeld'

Perez ziet zwakte bij Feyenoorder: 'Steeds te laat, of hij wordt uitgespeeld'

12 mei - 22:16
26

Kenneth Perez begrijpt het kritiekpunt van Arne Slot voor Ramiz Zerrouki. De middenvelder zou kwetsbaar zijn in het verdedigen van grote ruimtes, wat door Perez wordt beaamd bij Dit was het Weekend.

Als Karim El Ahmadi in het ESPN-programma enkele hoogtepunten van NEC toont van het duel tegen Feyenoord, ziet Perez een opvallend patroon. "Dit had ook een piero kunnen zijn over de mankementen van Zerrouki, van wat Arne Slot zei. Bijna in al deze momenten is het het verdedigen in grote ruimtes wat Zerrouki eigenlijk nalaat."

Milan van Dongen stelt dat Zerrouki enigszins tegenvalt bij Feyenoord. El Ahmadi is het daar deels mee eens, maar heeft een verklaring. "Hij valt een beetje tegen, maar als spelers aan de rechterkant uitkomen en naar binnen spelen, zoals Chery en Rober… voor een nummer zes is het toch wel moeilijk om dat op te pakken."

Perez is het eens met zijn tafelgenoot. "In grote ruimtes verdedigen is ook het moeilijkste wat er is. Zet Busquets in grote ruimtes en het wordt ook lastig. Op de een of andere manier moet je je dan toch zien te wapenen, want het is wel wat er gebeurt bij Feyenoord."

"Je bent aan het aanvallen en dan komt er een counter", vervolgt de Deen. "In deze momenten is hij steeds te laat of wordt hij uitgespeeld. Dat is de kritiek op Zerrouki, want over het algemeen geeft hij de bal wel aan de goede kleur."