Gedegradeerd Vitesse uit de min op ranglijst: Arnhemmers verslaan Fortuna

28 april - 18:34 Laatste update: 18:36
77

Vitesse is weer uit de min in de Eredivisie. Na hun puntenstraf hadden de Arnhemmers -1 punt, maar daar is door een overwinning op Fortuna Sittard verandering in gekomen. Onder aanmoediging van een goedgemutst GelreDome won Vitesse met 3-2.

Tegen Fortuna kwam Vitesse voor het eerst sinds zijn officiële degradatie weer in actie. Dat gebeurde nadat de Arnhemmers achttien punten in mindering kregen. Daardoor stond Vitesse zelfs in de min op de ranglijst. Voor de wedstrijd tegen Fortuna gaf Edward Sturing aan te vrezen voor een 'rare' uitslag, maar dat bleek ongegrond: onder aanmoediging van het positief gestemde publiek begon Vitesse opvallend fris aan de wedstrijd.

Dat leverde na een kwart wedstrijd de openingstreffer op. Na een goede actie van Kacper Kozlowski wist Paxten Aaronson knap af te ronden: 1-0. Niet veel later kreeg Gyan de Regt de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0, maar de aanvaller kopte de bal zo in de handen van keeper Luuk Koopmans. In het restant van de eerste helft zette Fortuna aan. In de 44ste minuut zorgde dat voor de gelijkmaker, doordat Iñigo Córdoba in alle vrijheid de gelijkmaker binnen kon kopen.

Vlak na rust werd het ook direct 1-2, nadat de bal op de stip ging. Justin Lonwijk faalde namelijk niet, oog in oog met Eloy Room. Na de tweede tegengoal kroop Vitesse weer uit zijn schulp, terwijl de fans de thuisploeg steeds meer gingen steunen. Via invallers Amine Boutrah en Marco van Ginkel kwam Vitesse vervolgens weer op gelijke hoogte.

De hekkensluiter van de Eredivisie wist uiteindelijk zelfs een overwinning uit het vuur te slepen. Opnieuw was Aaronson trefzeker, nadat Kozlowski ook weer goed voorbereidend werk leverde. In de slotfase pakte Vitesse-verdediger Giovanni van Zwam nog zijn tweede gele kaart, maar de Arnhemmers wisten de overwinning toch over de streep te trekken. Daarmee boekt Vitesse zijn vijfde overwinning van het seizoen. De ploeg van Edward Sturing staat nu op twee punten. Fortuna verliest de play-offplekken verder uit zicht en bezet nu de twaalfde positie.