Van Polen emotioneel na handhaving: 'Ik heb geen zin om te gaan staan janken hier'

Van Polen emotioneel na handhaving: 'Ik heb geen zin om te gaan staan janken hier'

28 april - 15:13
6

Bram van Polen is onwijs blij dat hij met PEC Zwolle definitief heeft weten te handhaven door met 3-1 te winnen van Heracles Almelo. De verdediger maakte deze week bekend na dit seizoen te stoppen met voetballen en was daarom ook emotioneel na de wedstrijd.

"Je wil het thuis gewoon veilig stellen en niet afhankelijk zijn van andere ploegen. En ik kan nu wel stellen dat we veilig zijn", vertelt Van Polen voor de camera van ESPN. "Je zag aan Heracles in 2022 dat je niet veilig bent met 34 punten. En we wilde de positieve vibe doortrekken en het publiek iets kunnen bieden."

De 38-jarige speler werd ook emotioneel doordat het zijn eerste wedstrijd sinds hij aankondigde te stoppen als voetballer. "Ik had net wel even een momentje. Ik had geen zin om te gaan staan janken hier. Maar toen ik voor de harde kern stond, deed dat wel wat."

Van Polen gaat samen met zijn medespelers de handhaving vieren. "Jij wil natuurlijk graag horen dat ik een biertje en wijntje ga doen", dolt hij met de ESPN-verslaggever. "En dat ga ik zeker doen. Ik drink zometeen eerst een biertje en dan gaan we vanavond met de groep en de vrouwen uiteten bij een tent in Zwolle."