Olij blij met uitverkiezing in voorselectie van Oranje

Oranje-kandidaat 'supertrots' na uitverkiezing: 'Dat is niet normaal'

23 mei om 15:42

Nick Olij is 'supertrots' na zijn uitverkiezing in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. De goalie is één van de vier doelmannen die mag hopen op een EK-deelname, maar hij rekent nergens op.

"Ik denk dat je op één hand kunt tellen hoeveel fouten ik de afgelopen twee jaar gemaakt heb", begint Olij in gesprek met Rijnmond. "Ik moet laten zien wat ik kan. En als ik dan afval, dan is dat niet anders."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Sparta Rotterdam

  • logo

    Heracles Almelo

Eerder dit jaar behoorde Olij tot de Oranje-selectie voor de kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. Hij heeft echter zijn interlanddebuut nog niet gemaakt. "Ik zit niet in de positie om ervan uit te gaan dat je zomaar even bij de selectie zit", aldus de 28-jarige doelman. "Ik heb al vanaf het begin aangegeven dat het niet normaal moet zijn dat je vanuit een club als Sparta bij Oranje zit."

Logischerwijs is Olij blij met zijn uitverkiezing in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. "Ik ben supertrots", vertelt de Sparta-goalie. "Dit is een mooie erkenning en beloning voor datgene dat je al twee jaar laat zien."

Koeman heeft dertig spelers opgenomen in zijn voorselectie voor het EK Van aankomende zomer. Er zullen zodoende nog vier spelers af moeten vallen, waaronder één keeper. De definitieve selectie wordt op woensdag 29 mei naar buiten gebracht.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: