Olij valt af bij Oranje: 'Hij doet me denken aan Casillas bij Real Madrid'

Olij valt af bij Oranje: 'Hij doet me denken aan Casillas bij Real Madrid'

16 maart - 14:56
27

Sander Westerveld en Harald Wapenaar zouden Marco Bizot niet verkiezen boven Bart Verbruggen en Mark Flekken in het Oranje-doel, maar ze begrijpen wel dat hij door Ronald Koeman is opgeroepen. De sluitpost van Stade Brest krijgt de voorkeur boven Nick Olij, die afviel.

Voor Olij is dat een tegenvaller, aangezien hij opnieuw aan een ijzersterk seizoen bezig is bij Sparta. Wapenaar en Westerveld denken dat zijn geringe lengte hem parten speelt. "Dat blijft altijd aan hem kleven, lange keepers hebben een grotere reikwijdte en duiken tien centimeter verder", zegt die laatste in De Telegraaf. "Maar Olij doet me een beetje denken aan Casillas. Die was ook niet groot, maar wel steengoed en megasuccesvol bij Spanje en Real Madrid."

Wapenaar stelt dat Bizot wel een 'lange reach' heeft. "Hij is een grote vent die makkelijk hoge ballen pakt, maar voetballend vind ik hem de minste." Westerveld tipt de voormalig AZ'er als derde doelman in de EK-selectie van het Nederlands elftal. "Die heeft al een interland en een groot toernooi in zijn bagage, zijn ervaring is een pluspunt. Hij zou als een mentor kunnen optreden voor Flekken en Verbruggen. Olij moet zijn eerste interland nog spelen."

"Je kunt op het EK niet het risico lopen om bij blessures een keeper zonder Oranje-caps te brengen", vervolgt de ex-international, die denkt dat de momenteel geblesseerde Justin Bijlow het keepersbestand eventueel nog kan opschudden. "In potentie hoort hij thuis in de EK-selectie, maar dan moet hij nog wel een paar goede wedstrijden voor Feyenoord keepen."

Bizot kreeg dit seizoen pas negentien tegentreffers in 23 duels in de Ligue 1. Hij hield tien keer de nul. Mede daardoor staat Stade Brest knap tweede.