Ajax vol vertrouwen in redder Farioli

Clubleiding Ajax diep onder de indruk van Farioli: 'Extreem met zijn vak bezig'

23 mei om 22:56

De clubleiding van Ajax was enorm onder de indruk van Francesco Farioli in de gesprekken die hij met de Amsterdammers voerde, zo vertelt technisch directeur Alex Kroes. Volgens hem is de Italiaan dé man die Ajax op dit moment verder kan helpen.

"Hij is een persoon die extreem met zijn vak bezig is. Hij bedenkt en werkt alles tot in de details uit. Zo probeert hij ook te trainen en het over te brengen op de spelersgroep", vertelt Kroes over de manier van werken die Farioli hanteert. "Dat zie je dan weer terug in wedstrijden. Wij waren erg onder de indruk van zijn werkwijze. Hij is voor mij op dit moment dé man die ons weer verder kan helpen. We zijn heel blij met hem."

Farioli deelt in verschillende media ook zijn gedachten over de aanstelling bij Ajax. De Italiaan vindt het erg bijzonder dat een club als Ajax in hem een redder in nood ziet. "Toen Ajax de interesse kenbaar maakte, raakte mij dat. Het voetbal waar ik van hou, wordt hier gespeeld. Dit is meer dan een droom. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar geeft ook veel plezier", vertelde de Italiaan tegen de NOS.