Melayro Bogarde van TSG Hoffenheim naar LASK Linz

Onverwachte wending: Bogarde tekent contract tot 2028 in Oostenrijk

23 mei om 13:42

Melayro Bogarde, het neefje van Winston Bogarde, maakt een transfer naar LASK Linz. De 21-jarige controleur komt transfervrij over van TSG Hoffenheim en tekent in Oostenrijk een contract tot medio 2028.

Bogarde is de eerste zomeraankoop van LASK Linz en daar is hij maar al te blij mee. "Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdaging bij LASK. De club heeft enorm veel moeite voor mij gedaan en mij vanaf het begin een heel goed gevoel gegeven. Ik was ook erg onder de indruk van de club", reageert Bogarde via de clubwebsite.

Ook de club is verheugd met de komst van de Nederlander. "Melayro is een zeer opwindende aanwinst voor ons. Hij is een veelzijdige jonge speler wiens sterke punten perfect aansluiten bij ons profiel. We zien aanzienlijk veel potentieel in hem. Daarom hebben we ook gekozen voor een langetermijncontract. We zijn ervan overtuigd dat hij een enorme aanwinst kan zijn voor ons team", aldus sportief directeur Radovan Vujanovic.

Bogarde speelde vroeger in de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2019 de overstap naar de opleiding van Hoffenheim. De Duitse club verhuurde hem in Nederland aan FC Groningen en PEC Zwolle. Bogarde maakte in vijf seizoenen ook zeventien optredens voor het eerste team van Hoffenheim, waaronder vier in de Europa League. Het afgelopen seizoen was de verdedigende middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, vooral actief in het reserveteam van de Duitsers.