Veeg uit de pan voor Gimenez: 'Spits voor Hoffenheim'

De Mos hard voor Feyenoord-ster: 'Niet zo goed, niveau Hoffenheim'

7 april om 11:46

Aad de Mos is absoluut niet onder de indruk van de kwaliteiten van Santiago Gimenez. De voormalig trainer van onder meer PSV en Ajax vindt de 22-jarige spits van Feyenoord overschat.

De Mos heeft wel een verklaring voor de mindere doelpuntenproductie van Gimenez in 2024. "Dat hij niet zo goed is als iedereen denkt. Ik vind hem meevoetballend al niet sterk. Je ziet zijn tekoortkomingen. In de grote wedstrijden heb ik hem ook niet gezien, zoals tegen Atlético Madrid. Het duurt me allemaal een beetje te lang." Volgens de analist krijgt de Mexicaan voldoende aanvoer. "Hij mist veel kansen."

Het niveau van de spitsen in de Eredivisie kan De Mos sowieso weinig bekoren. "Als we de drie topscorers nemen en analyseren: ze zijn alle drie geen top. Luuk de Jong kan niet bij FC Barcelona in de basis spelen. Terwijl Romelu Lukaku wel in de top speelt. En Vangelis Pavlidis doet niet mee bij het Griekse elftal. In Nederland is dat top..."

De Mos is glashelder als hem wordt gevraagd waar het plafond van Gimenez ligt. "Dat is Hoffenheim. Het is geen speler die bij United of City meekan. Dat denkt iedereen, maar dat is natuurlijk niet zo. Txiki Begiristain (technisch directeur Manchester City, red.) belt mij nog weleens. Hij komt niet met deze naam aan. Zet Weghorst bij Feyenoord neer en hij maakt net zoveel goals."

Hans Kraay is het daar niet mee eens. "Een Gimenez in vorm kan hoger dan de nummer negen van Duitsland. Als je 22 goals maakt, dan ben je geen koekenbakker. Maar de Real Madrids van deze wereld is wel te hoog gegrepen."