Go Ahead plaatst zich voor finale play-offs

Go Ahead Eagles verrast NEC en plaatst zich door late goals voor finale play-offs

23 mei om 20:38
Laatste update: 23 mei om 20:50

Go Ahead Eagles heeft zich enigszins verrassend geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg uit Deventer was het laagst geklasseerde team van de vier, maar door twee late goals tegen NEC mag de ploeg van René Hake zich melden in de eindstrijd.

Trainer Rogier Meijer mocht bij NEC niet op de bank zitten, vanwege een vierde gele kaart die hij ontving. De honneurs werden waargenomen door zijn assistenten. Bij Go Ahead Eagles waren er juist in het veld personele problemen. De ploeg uit Deventer miste topscorers Willum Willumsson en Oliver Edvardsen.

De eerste helft was niet het duel met de meeste amusementswaarde van beide kanten. NEC had iets meer de bal, maar de grootste kansen waren voor de ploeg uit Deventer. Jasper Cillessen liet zich in de eerste helft al regelmatig zien met goede reddingen en ook in de beginfase van de tweede helft liet hij zich een aantal keer duidelijk gelden.

Doordat Go Ahead Eagles de kansen niet wist af te maken, kreeg NEC ook wat mogelijkheden en de thuisploeg was een stuk effectiever. Sano speelt al weken ijzersterk en ook tegen de ploeg uit Deventer was hij cruciaal. De kleine Japanner maakte met het hoofd de openingsgoal. Echter werd die een kwartier voor het eind teniet gedaan door Finn Stokkers. De invaller tikte de bal via een sliding van Mathias Ross binnen, waardoor het gelijk werd.

De wedstrijd stevende af op een verlenging, maar daar weigerde Go Ahead mee akkoord te gaan. De ploeg van Hake rook bloed en bleef kansen krijgen op de voorsprong. Die voorsprong kwam er vier minuten voor het einde ook via een vrije trap van Philippe Rommens. Zijn trap plofte achter doelman Cillessen en zorgde ervoor dat Go Ahead naar de finale van de play-offs gaat. NEC blijft daardoor als nummer zes achter met lege handen.