Vink stipt pluspunt Farioli aan

Vink ziet groot pluspunt voor Ajax in speelstijl Farioli: 'Dat vind ik erg positief'

23 mei om 21:08

Marciano Vink denkt dat Ajax een goede keuze heeft gemaakt met Francesco Farioli. De analist ziet vooral het lage aantal tegendoelpunten dat de Italiaan in dienst van Nice kreeg als een groot pluspunt.

"Ik denk dat Ajax voor de eerste of tweede keus is gegaan. De naam van Farioli hing al een hele tijd boven de markt. Hij werd altijd gezien als een best goede optie", luidt de eerste reactie van Vink bij ESPN op de aanstelling van Farioli. "Nu hij er is, is er in ieder geval duidelijkheid en kan je door naar het nieuwe seizoen. De berichten van alle Nederlanders die met hem hebben gewerkt zijn positief en wat ook vrij positief kan zijn is dat Ajax dit jaar verdedigend heel veel gaten heeft laten vallen."

De verdedigende tactiek van Farioli is volgens Vink iets dat de Amsterdammers goed kunnen gebruiken. "Ajax kreeg dit seizoen 61 tegengoals en hij staat wel echt bekend om het feit dat hij verdedigend heel goed staat en het elftal zo goed positioneert. Langdurig balbezit met een goede opbouw en van daaruit geef je minder weg. Dat vind ik positief. 29 tegengoals in een seizoen, dus aan die kant ben ik heel enthousiast. Om een voor ons onbekende trainer aan het werk te zien."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: