Burnley verlangt 20 miljoen euro van Bayern voor Kompany

'Bayern in onderhandeling: gedegradeerde club wil 20 miljoen euro voor trainer'

23 mei om 12:58

Bayern München heeft een persoonlijk akkoord met Vincent Kompany om de opvolger van Thomas Tuchel te worden, maar de onderhandelingen met Burnley zijn nog in volle gang. De gedegradeerde club gaat niet zomaar overstag en hanteert een fors prijskaartje voor de Belg.

Kompany en Bayern kwamen relatief snel tot een akkoord, aangezien de Belg de stap naar Duitsland erg graag wil maken. De transfersom die Burnley hanteert lijkt nu echter het grootste probleem. De coach ligt nog tot 2028 vast in Engeland. Burnley vraagt een transfersom van twintig miljoen euro van Bayern München. Het openingsbod van de Duitse clubleiding lag rond de tien miljoen euro, aldus BILD.

Wat betreft Kompany en Bayern vindt de deal zo snel mogelijk plaats. De partijen zijn rond over de voorwaarden van zijn contract en er heeft ook al een gesprek plaatsgevonden tussen de Belg en hoofd voetbal Max Eberl. Burnley en Bayern moeten er alleen nog wel uitkomen. Volgens de laatste berichtgeving is Kompany nog niet in Duitsland en heeft Bayern duidelijk gemaakt dat ze geen twintig miljoen euro gaan betalen.