Bayern bereikt persoonlijk akkoord met Kompany

'Bayern bereikt mondeling akkoord en heeft nieuwe trainer eindelijk zo goed als binnen'

22 mei om 22:37

Bayern München heeft een mondeling akkoord bereikt met Vincent Kompany. De Belg wordt na zijn degradatie met Burnley zo goed als zeker de opvolger van Thomas Tuchel.

Ongeveer 24 uur geleden kwamen de eerste geruchten over de mogelijke interesse van Bayern in Kompany naar buiten en inmiddels is er volgens BILD een persoonlijk akkoord. De Belg heeft nog wel een contract tot de zomer van 2028 bij Burnley, dus zullen beide clubs er nog uit moeten komen. De Engelse club lijkt echter wel te verwachten dat een transfer van Kompany er zal komen.

De komst van Kompany zou het einde van een lange trainerssoap betekenen bij Bayern. Tuchel kondigde al een aantal weken geleden aan dat hij zou stoppen bij de Duitse club en dus moest de ploegleiding op zoek naar een nieuwe trainer. Na afwijzingen van Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick, werd er zelfs gesproken over een nieuwe samenwerking met Tuchel. De Duitse coach bleef echter bij zijn besluit, waardoor Kompany nu topkandidaat is.

De verwachting is dat Bayern binnen zeven dagen de deal officieel zal aankondigen. Op dit moment wordt er dus gesproken over de laatste contractdetails. Het is niet bekend welke transfersom Burnley zal ontvangen van Bayern.