Farioli geland in Amsterdam

Update: Farioli komt aan in Johan Cruijff ArenA, transfer lijkt kwestie van tijd

23 mei om 16:54
Laatste update: 23 mei om 17:30

Francesco Farioli landde donderdagochtend in Amsterdam, zo meldt Voetbal International. Inmiddels is de Italiaan ook gespot in de Johan Cruijff ArenA. Zijn transfer van OGC Nice naar Ajax lijkt dan ook niet lang meer te duren.

Nog geen 24 uur geleden werd een mondeling akkoord bereikt tussen Farioli en Ajax en inmiddels zouden ook de clubs er zo goed als uit zijn. Met de Italiaan op Nederlandse bodem kunnen de laatste details afgerond worden en lijkt een officiële aankondiging ook niet lang meer op zich te hoeven wachten. Farioli neemt naar alle waarschijnlijkheid zijn vaste assistenten mee en Dave Vos krijgt ook een plek in zijn staf.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

De komst van Farioli zou het einde betekenen van een intensieve zoektocht naar een nieuwe coach van Ajax. In een eerder stadium was Graham Potter de topkandidaat, maar na meerdere gesprekken lukte het niet om tot een overeenkomst te komen. Farioli kwam daarna in beeld net als Erik ten Hag. Onder andere Alex Kroes zou willen wachten op een mogelijk ontslag van de Nederlander bij Manchester United, maar uiteindelijk werd er toch gekozen voor de progressieve Italiaan.

Farioli gaat een contract tot de zomer van 2027 tekenen bij Ajax. In eerste instantie wilde de Italiaan graag bij OGC Nice blijven, maar de overname van Manchester United door INEOS bracht hem op andere ideeën. Farioli wilde ontwikkelen met de club, maar hij denkt dat het moederbedrijf van Nice te veel bezig zal zijn met de Engelse club.

Update:
Farioli is aangekomen in de Johan Cruijff ArenA en gaat naar verwachting zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij Ajax. ESPN spotte de Italiaan in een auto met getinte ramen en meldt ook een akkoord tussen beide partijen. De officiële bevestiging van Ajax lijkt een kwestie van tijd te zijn geworden.