Dit is waarom Nice Farioli naar Ajax laat vertrekken

'Manchester United speelt rol in vertrek Farioli naar Ajax'

22 mei om 17:46
Laatste update: 22 mei om 17:56

Francesco Farioli wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Ajax, waarmee de Amsterdammers naar verluidt meerdere clubs aftroeven. OGC Nice, de club van Farioli, laat de Italiaanse oefenmeester in ruil voor een vergoeding gaan. Voetbal International meent te weten waarom de Fransen hun trainer laten vertrekken.

De ambitieuze Farioli wilde in eerste instantie graag doorgroeien met Nice, maar zag naar verluidt toe hoe de aandacht van de eigenaar van de club meer en meer gericht werd op Manchester United, dat ook werd overgenomen door INEOS. Bovendien zullen andere belangrijke mensen afscheid nemen van Nice, dat aan 'een nieuwe fase' begint.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Niet alleen zullen diverse spelers Nice achter zich laten. Ook Florent Ghisolfi, de technisch directeur van de club, trekt de deur achter zich dicht en vertrekt naar AS Roma. Jean-Pierre Rivère, de president van Nice, leek het vertrek van zowel de technisch directeur als van de trainer reeds geaccepteerd te hebben. "Ghisolfi gaat vertrekken, we wensen hem het beste. Wat onze trainer betreft: ik weet dat nog niet zeker. Dat hoor ik morgen of overmorgen", sprak de voorzitter zondag.

Inmiddels werd er al volop gespeculeerd over mogelijke opvolgers van Farioli. De naam Bruno Génésio wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar Nice. Momenteel werkt Génésio bij Stade Rennais, samen met technisch directeur Florian Maurice. Ook laatstgenoemde zou in beeld zijn bij Nice.

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!