Ajax lijkt megaslag te slaan: 'Farioli had andere interessante opties in Europa'

Ajax lijkt megaslag te slaan: 'Farioli heeft ook andere opties in top van Europa'

22 mei om 17:13
Laatste update: 22 mei om 17:18

In de strijd om de handtekening van Francesco Farioli lijkt Ajax een aantal grote clubs af te troeven. De Amsterdammers hebben de Italiaanse trainer 'zo goed als binnen', meldde Voetbal International woensdag. 

Ajax bereikte in een eerder stadium al een akkoord met Farioli zelf, maar is nu ook dichtbij een overeenkomst met zijn club OGC Nice. Zodra Farioli definitief overkomt, mogen de Amsterdammers zich op de borst kloppen. De Italiaan had volgens VI namelijk een aantal andere interessante opties.

Een van de clubs die Farioli in beeld had als nieuwe hoofdcoach, was Brighton & Hove Albion, dat na het aangekondigde vertrek van Roberto de Zerbi ook zoekt naar een nieuwe oefenmeester. 'Logisch, want hij is immers grotendeels gevormd door De Zerbi', valt er te lezen. Daarnaast zouden ook clubs uit Italië de 35-jarige trainer al langere tijd volgen. Welke clubs dat zijn, is niet bekend. 

Ook Chelsea, dat verraste door te breken met Mauricio Pochettino, zou Farioli op 'een lange lijst' met mogelijke opvolgers hebben staan. Het sterkt Ajax dat Farioli naar alle waarschijnlijkheid voor Amsterdam kiest. 'Ze geloven dat de talentvolle trainer over een paar jaar niet meer te halen zal zijn voor een Nederlandse club', luidt de conclusie.