'Vitesse start gerechtelijke procedure, druk op Parry neemt toe'

'Vitesse start gerechtelijke procedure, druk op Parry neemt toe'

23 mei om 16:19

Vitesse is gestart met de procedure voor het kwijtschelden van de schulden. Alle betrokken partijen zijn per brief geïnformeerd, waaronder ook de Amerikaan Coley Parry, zo meldt De Gelderlander.

Vitesse heeft een schuld van 18,9 miljoen euro opgebouwd en heeft daarom een WHOA-procedure aangevraagd. Het betreft een gerechtelijk traject dat de schulden met tachtig procent zou kunnen reduceren.

Vitesse heeft naar verluidt rond de honderdvijftig schuldeisers. Het grootste bedrag is men verschuldigd aan Parry, namelijk een som van 14,3 miljoen euro. De zakenman nam de Arnhemse club over en lijkt zijn geïnvesteerde geld nu grotendeels te verliezen, waardoor de druk op de zakenman toeneemt. Ook staan er schulden bij de Belastingdienst. 

Vitesse ziet de WHOA als noodoplossing. Ondertussen wordt met Parry ook aan een overeenkomst gewerkt, maar als dat niet slaagt zal Vitesse gerechtelijke oplossing zoeken. “Hoe dan ook moeten we de miljoenenschuld terugbrengen”, laat interim-directeur Edwin Reijntjes optekenen. Achter de schermen zijn de Arnhemmers tevens bezig met behoud van de proflicentie.

Ook zoekt Vitesse op dit moment naar nieuwe investeerders. Maasbert Schouten zou een gegadigde zijn om de club over te nemen, voor een bedrag van twaalf miljoen. Vitesse vindt het bedrag echter ontoereikend.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!