Jan Vertonghen klaagt over drukke agenda van Anderlecht

Vertonghen laat zich via social media kritisch uit over Belgische bond

23 mei om 18:42

Jan Vertonghen heeft zich via sociale media kritisch geuit over het drukke speelschema waarmee men in de Jupiler Pro League krijgt te maken. Vertonghen benadrukt dat het seizoen erg lang duurt en dat er geen winterstop is.

Vertonghen uitte zich via X kritisch op de kalender van de Jupiler Pro League. 'Dus de Belgische competitie begint als eerst aan het seizoen, eindigt als laatst en er is geen winterstop!', schrijft de aanvoerder van RSC Anderlecht. Hij sloot zijn bericht af met drie verwarde emoticons.

De Jupiler Pro League gaat volgend seizoen op vrijdag 26 juli van start. De reguliere competitie neemt opnieuw dertig speeldagen in beslag en loopt tot zondag 16 maart 2025. Twee weken beginnen de Play-Offs en op 25 mei is de kampioen bekend.

Na de eerste twintig speeldagen in de Jupiler Pro League, is er een weliswaar vrij korte winterstop. De stop duurt van 28 december tot 7 januari. Hierdoor krijgen de clubs ten opzichte van het huidige seizoen een week minder rust rond de jaarwisseling. Dat komt doordat de Europese competities meer gespreid worden waardoor zij meer plek innemen op de kalender. Iets waar Vertonghen zich maar moeilijk in kan vinden.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: