Vertonghen waarschuwt: 'Dan eindigen we als Nederland'

Vertonghen waarschuwt Belgen: 'Dan gaan we eindigen zoals in Nederland'

8 december 2023 om 09:45

Jan Vertonghen waarschuwt in België voor een situatie zoals in Nederland, nadat de topper tussen Anderlecht en Standard Luik volledig uit de hand liep door zware rellen op de tribunes. De oud-verdediger van Ajax, nu actief bij Anderlecht, uit zijn zorgen.

In de slotfase van de topper gooiden supporters van de aartsrivalen onder meer met vuurwerk en stoeltjes naar elkaar. Vertonghen uit zijn onbegrip. "Het is jammer dat dit erbij hoort", zegt de Belgische recordinternational tegen Sporza. "Ik ga niks zeggen over de fans van Standard, want het is bij onze supporters ook gebeurd op Sclessin. Dit helpt niemand. Hopelijk kunnen we naar een voetbal waar dit niet meer nodig is."

Vertonghen waarschuwt voor ingrijpende gevolgen. "Dan gaan we eindigen zoals in Nederland, waar je wedstrijden speelt zonder fans. Daar wordt niemand vrolijk van. Ik hoop dat ze beseffen dat voetbal mooier is met supporters in het uitvak in plaats van alleen thuisfans. Ik hoop dat we niet naar een situatie zonder bezoekende fans gaan."