'Paquetá kan schorsing tegemoet zien na overtreden gokregels'

Paquetá moet vrezen: FA wil Braziliaan schorsen na 'verdachte activiteiten'

23 mei om 17:25
Laatste update: 23 mei om 17:41

Lucas Paquetá lijkt een schorsing van de FA tegemoet kunnen zien. De middenvelder van West Ham United zou bewust gele kaarten hebben gepakt, die gelinkt zijn aan verdachte gokactiviteiten, zo meldt de bond.

De FA onderzoekt momenteel drie gele kaarten die Paquetá toebedeeld kreeg. De Braziliaan loopt het risico om gestraft te worden voor het overtreden van gokregels. De bond zou verdachte weddenschappen hebben ontdekt rond de gele kaarten.

Zelf ontkent Paquetá dat er opzet zat in de gele kaarten en stelt hij dat hij geen weet had van weddenschappen, die zouden zijn ingezet in Rio de Janeiro. In september werd de voormalig speler van onder meer AC Milan en Olympique Lyon ondervraagd door de FA, waarna hij de bond toegang gaf tot zijn telefoon.

Bij de FA zouden de alarmbellen zijn afgegaan na verdachte weddenschappen aangaande een gele kaart in blessuretijd, in de wedstrijd tussen West Ham United en Bournemouth in augustus (1-1). Nu stelt de bond vast dat Paquetá opzettelijk de gokmarkt heeft proberen te beïnvloeden door een gele kaart te pakken. De Braziliaan heeft tot 3 juni om te reageren op de aantijgingen.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: