Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'

Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'

28 april - 22:50 Laatste update: 23:14
55

Volgens Kenneth Perez heeft Ajax de vijfde plaats te danken aan de tegenvallende prestaties van NEC en FC Utrecht. Volgens de analist is het een typisch geval van 'Lucky Ajax'.

NEC speelde zondag thuis tegen AZ en ging daar met 0-3 onderuit. FC Utrecht kwam in Waalwijk tegen RKC niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door die resultaten blijft Ajax vijfde staan en loopt FC Utrecht niet in op de Amsterdammers. Perez vindt er het zijne van. "Ook al zijn ze zo slecht, dit is echt Lucky Ajax. Elke ploeg die hen kan bedreigen voor de vijfde plek. Utrecht speelt 2-2 tegen RKC, NEC verliest elke keer als het Ajax pijn kan doen. Ajax blijft gewoon lekker vijfde."

Marciano Vink sluit zich aan bij de woorden van Perez. "Voor Ajax is het een topweekend, dit is een cadeautje. Maar het lijkt me ook voor Rogier Meijer best wel een klus om die energie erin te houden, Sandler is nu ook al uitgevallen. Je zag gewoon gelatenheid bij NEC."

Perez vindt de flinke nederlaag van de Nijmegenaren opvallend. "Ik vond ze slecht en slordig (tegen AZ, 0-3, red.). Het was niet des NEC van dit seizoen. Het kan grotendeels liggen aan het feit dat je je zo hebt opgeladen voor een bekerfinale en je verliest hem. Dat nu eigenlijk een beetje de pijp leeg is. Hoe lullig het ook klinkt, zou het de laatste drie wedstrijden echt hangen en wurgen kunnen gaan worden."

NEC staat met nog drie duels te spelen twee punten achter op Ajax. FC Utrecht heeft drie punten minder. De vijfde plaats is aan het einde van het seizoen goed voor een ticket voor de voorronde van de Europa League.