Vaessen hoopt op vertrek bij RKC

Vertrek bij RKC Waalwijk nadert voor begeerde Vaessen: 'Dat hoop ik wel ja'

13 mei om 14:31

Etiënne Vaessen hoopt zijn laatste thuiswedstrijd bij RKC Waalwijk te hebben gespeeld. Dat laat de doelman weten aan Voetbal International.

RKC Waalwijk speelde zondag in de absolute slotfase met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle, waardoor het op doelsaldo nu op de veilige vijftiende plaats staat. Dat Vaessen hoopt zijn laatste thuiswedstrijd voor RKC al gespeeld te hebben heeft alles te maken met zijn transferwens én het spannende seizoensslot.

Het is een publiek geheim dat Vaessen na dit seizoen graag een stap hogerop zou willen maken. De sluitpost heeft een aflopend contract bij RKC en geniet naar verluidt interesse van PSV, Feyenoord en Celtic. Na het duel met PEC reageert de sluitpost duidelijk op de vraag of hij zijn laatste thuiswedstrijd gespeeld heeft. "Dat hoop ik wel", aldus Vaessen. Het is onbekend of Vaessen al in gesprek is met een van de geïnteresseerde clubs.

Naast zijn transferwens is het nog mogelijk dat Vaessen nog wél één of meerdere thuisduels speelt voor RKC. Dat zou betekenen dat RKC de play-offs nog in moet. Momenteel hebben de Brabanders met -16 een beter doelsaldo en een gelijk puntenaantal als Excelsior, dat een doelsaldo van -19 heeft. RKC speelt zondag uit tegen PSV, terwijl Excelsior op bezoek gaat bij Feyenoord. Ook Heracles Almelo kan nog de play-offs in.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: