Pastoor 'snapt helemaal niets' van Vaessen: 'Almere City als de tandarts'

Pastoor 'snapt helemaal niets' van Vaessen: 'Almere City als de tandarts'

6 april - 08:12
34

Alex Pastoor is niet te spreken over de kritiek van RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen op de speelwijze van Almere City FC. De trainer van De Zwarte Schapen vond de remise (0-0) van donderdag gewoon een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

Vaessen was na afloop uitgesproken. "Als ik zie hoe Almere speelt... Het is heel effectief, maar ik zou niet in dat team willen spelen. Ze staan hoger dan wij, dus ik mag niks zeggen. Maar ik heb er wel de klere in. Ze komen gewoon niet om te voetballen", zei de ietwat geïrriteerde keeper onder meer.

Wedden

Meer odds

Pastoor is niet van de kritiek gediend. "Het is subjectief, maar ik snap er helemaal niets van", reageert de coach van de nummer twaalf van de Eredivisie bij ESPN. "Iedere ploeg is vrij om een speelstijl en werkwijze te kiezen die ze zelf willen. Ik zit weleens naar wedstrijden te kijken waarbij ik na vijf minuten denk: dit heb ik ook wel gezien, tikkie breed en tikkie terug. De grote ploegen in een competitie die de kleine ploegen toestaan dat ze met twee passes in hun zestien staan. Ieder zijn meug."

Pastoor denkt dat niemand graag tegen zijn Almere City FC speelt en ziet dat vooral als een compliment. "Ik had het vroeger als we tegen PSV en Ajax moesten. Dat waren in mijn tijd de beste ploegen. Dat voelde toch een beetje als naar de tandarts gaan. Ik denk dat ploegen dat nu tegen ons hebben, schat ik zo in."

De Telegraaf meldde donderdagavond dat Pastoor voorlopig niet van plan is zijn aflopende contract in Almere te verlengen. De 57-jarige oefenmeester wil een stap hogerop.