Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk

Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk

28 april - 23:09 Laatste update: 23:29
46

Rafael van der Vaart vindt dat Feyenoord serieus moet overwegen om Robin van Persie te benaderen als opvolger van Arne Slot. De oud-middenvelder is ervan overtuigd dat zijn voormalig teamgenoot bij Oranje, weliswaar met een ervaren assistent-trainer naast zich, kan slagen in De Kuip. 

"Ik denk dat je toch moet gaan denken aan Van Persie", opent Van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal. "Dan kan je wel zeggen: geen ervaring. Maar met een ervaren iemand naast zich, zoals Van Marwijk (Bert, red.)..."

Van Persie, op dit moment werkzaam bij de O19 van Feyenoord, wordt de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met sc Heerenveen. "Waarom moet hij naar Heerenveen? Als hij daar mislukt, wordt hij de komende tien jaar geen trainer van Feyenoord. Van wat ik allemaal hoor heeft hij hele goede ideeën. Echt onervaren, maar waarom niet? Je leidt ook een trainer op, waarom zou je hem dan laten gaan. Dit is misschien wel het moment."

Tafelgenoot Ibrahim Afellay, bevriend met Van Persie, is lyrisch over de beginnende trainer. "Ik maak hem elke dag van dichtbij mee. Hij is super gedreven, weet wat hij wil en brengt het heel goed over. Je moet mensen kunnen bereiken. Als hij de jongens toespreekt, komt dat echt binnen. Ik heb veel vertrouwen in hem. Ik spreek veel met Robin, maar vind het niet netjes om dat hier te vertellen. Ik geloof wel dat hij het zou kunnen, absoluut. Maar dan moet je er wel de juiste persoon naast zetten. Een ervaren iemand. De eerste die mij te binnen schiet is een Fred Rutten", besluit Afellay.