Locadia heeft nieuwe club: geen Vitesse, maar avontuur in Spanje

Locadia heeft nieuwe club: geen Vitesse, maar avontuur in Spanje

4 maart - 15:40
32

Jürgen Locadia heeft een nieuw avontuur te pakken. De dertigjarige spits tekent een contract tot het einde van het seizoen bij SD Amorebieta, dat uitkomt op het tweede niveau in Spanje. 

Locadia zat zonder club na zijn vertrek bij het Chinese CZ Mighty Lions. Eerder werd hij nog in verband gebracht met Vitesse, maar van een deal kwam het niet. De Arnhemmers huurden uiteindelijk wel Mexx Meerdink van AZ. 

Amorebieta is momenteel de hekkensluiter in de Segunda División, maar is wel aan een opmars bezig. In de laatste vier duels werd er niet verloren en twee keer werd de volle buit gepakt. Afgelopen zondag werd Real Zaragoza verslagen door een goal in de 97ste minuut. Locadia moet nu verder helpen om degradatie naar het derde niveau te ontlopen. De achterstand naar de veilige achttiende plaats is desondanks nog altijd zeven punten.

Locadia speelde eerder in de jeugd van FC Emmen en Willem II, voordat hij in 2010 bij PSV aan de slag ging. Twee jaar later maakte hij zijn Eredivisie-debuut voor de Eindhovenaren. De aanvaller maakte daarna een transfer naar Brighton & Hove Albion en kwam ook nog uit voor Hoffenheim, FC Cincinnatti, VfL Bochum, Persepolis (Iran) en Mighty Lions.